Στο blog sixnotites.blogspot.com συνεχίζεται η καταχώριση των κέντρων εκπομπής σε όλη την Ελλάδα ανά περιφέρεια, που είχε ξεκινήσει στην wikipedia. Πρόκειται για ένα εγχείρημα που δεν θα τελειώσει ποτέ μιας και θα εμπλουτίζεται συνέχεια. Για οποιαδήποτε διόρθωση ή προσθήκη αφήστε σχόλιο κάτω από το αντίστοιχο κέντρο εκπομπής. Προτιμήσαμε τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας σε 13 περιφέρειες και ομαδοποιήσαμε τα κέντρα εκπομπής, μιας και οι νομοί δεν υπαρχουν από 1/1 του 2011. Στην ολοκληρωμένη μορφή του sixnotites.blogspot.com σε κάθε κέντρο εκπομπής θα υπάρχει, η τοποθεσία του στο χάρτη, φωτογραφίες, οι συχνότητες και οι σταθμοί που εκπέμπουν από αυτό.

Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Κ.Ε. Υμηττού (Αττική)

Ο Υμηττός και το ομώνυμο κέντρο εκπομπής του βρίσκεται στην Ανατολική Αττική και είναι πλέον .το κύριο κέντρο εκπομπής του Νομού Αττικής. Παρόλο που οι πρώτες εκπομπές της ΕΡΤ ήταν από την Πάρνηθα, όταν άρχιζαν να μαζεύονται οι ιδιωτικοί σταθμοί στον Υμηττό, αποφάσισε και η ΕΡΑ να τοποθετήσει αναμεταδότες στον Υμηττό. Από εκεί εκπέμπουν σχεδόν όλοι οι Ρ/Σ και Τ/Σ του νομού Αττικής. Καλύπτει όλο το λεκανοπέδιο, το νότιοδυτικό τμήμα του Νομού Αττικής και την νοτια, νοτιο-δυτική Εύβοια, ενώ σταθμοί που εκπέμπουν από Υμηττό με μεγάλη ισχύ (π.χ. ΣΚΑΙ, ΕΡΤ) έχουν ληφθεί σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.

Παρακάτω φαίνεται στους χάρτες google η ακριβής τοποθεσία του Κ.Ε. Υμηττού:


View Larger Map

Παρακάτω ακολουθούν φωτογραφίες του Κ.Ε. Υμηττού όπως έχουν ανέβει στο panoramio από διάφορους χρήστες: (στις εικόνες μπορείτε να κάνετε κλικ για μεγέθυνση)














(στις εικόνες μπορείτε να κάνετε κλικ για μεγέθυνση)
[Πηγές φωτογραφιων: panoramio μέσω google maps]

Δείτε παρακάτω την κάλυψη της Αίγινας και του Υμηττού, όπως τη δίνει η digea.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση